Back to Top

Finn-Aiki ry

 

Finn-Aikissa harjoitellaan Aikikai-tyylin aikidoa, jonka päämaja on Aikikai Hombu Dojo Tokiossa. Yhdistys on perustettu vuonna 2000. Toiminta alkoi tammikuussa 2001. Seura on Suomen Aikidoliiton jäsen. Pääohjaajana toimii Mari Wiklund (ent. Lehtinen, 6. dan Aikikai, shidoin). Lisäksi harjoituksia ohjaavat säännöllisesti Pekka Sipilä (2. dan Aikikai), Aino Manninen (2. dan Aikikai) ja Elsa Lehtonen (1. dan Aikikai). Kaikki seuran vakinaiset ohjaajat ovat suorittaneet I-tason valmentajakoulutuksen (VOK-1). Seuran oppi-isä on ranskalainen aikidomestari Christian Tissier shihan (8. dan Aikikai), joka on FFAAA:n (La Fédération Française d'Aïkido, Aïkibudo et Affinitaires) päävalmentaja ja kuuluu maailman tunnetuimpiin aikidomestareihin. Pyrimme harjoittelemaan vauhdikasta ja toimivaa aikidoa rennossa ilmapiirissä. Teknisyys ja liikunnallisuus ovat meille keskeisiä elementtejä. Seurallamme on hyvät yhteydet samaa tyyliä harjoitteleviin seuroihin ympäri maailmaa, erityisesti Ranskaan. Juniori- ja nuorisotoimintamme on Nuori Suomi ry:n tunnustamaa. Olemme mukana Suomen Olympiakomitean 'Urheilun Pelisäännöt' -kampanjassa, ja seuralle on myönnetty Nuori Suomen paikallistukea kahteen otteeseen. Seuran jäseniä on myös opiskellut Mäkelänrinteen urheilulukiossa lajinaan aikido.

 

HARJOITUSSALI: Liikuntamyllyn judosali, Jauhokuja 3, Helsinki. (Halli sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Ks. kartta kohdasta 'Paikka'.)

PERUSKURSSIT: Kaikilla uusilla harjoittelijoilla on oikeus kahteen ilmaiseen kokeilukertaan koska tahansa harjoitusvuoden aikana niinä kuukausina, jolloin aloittaminen on mahdollista. Aikuisten ja nuorten (yli 13 v.) ryhmässä aloittaminen on mahdollista kaikkina muina kuukausina paitsi heinä- ja elokuussa. Junioriryhmässä (7-12 v.) voi aloittaa kaikkina muina kuukausina paitsi kesä-, heinä- ja elokuussa.  

KOHDERYHMÄT: Seuramme toiminta soveltuu sekä lapsille, nuorille että aikuisille. Junioriharjoitukset on tarkoitettu 7-12-vuotiaille lapsille. Yli 13-vuotiaat nuoret harjoittelevat aikuisten ryhmässä, jossa ei ole yläikärajaa. Aloittaminen ei edellytä pohjakuntoa tai aiempaa kokemusta kamppailulajeista. (Pahat nivel- ja selkävammat voivat olla ongelmallisia, mutta aina kannattaa tulla kokeilemaan!) Tervetuloa mukaan!

MAKSUT: (Ks. kohta 'Hinnat'.)

VIERAILIJAT: Satunnaisista vierailuista ei peritä maksua. Tervetuloa vierailemaan! (Säännöllisesti vierailevat pääsääntöisesti jossakin toisessa aikidoseurassa harjoittelevat voivat meillä maksaa alennetun vierailijajäsenmaksun. Ks. kohta 'Hinnat'.)

SEURAN HALLITUS: Puheenjohtaja: Mari Wiklund. Hallituksen jäsenet: Pekka Sipilä ja Antti Pekkarinen. Rahastonhoitaja: Risto Lehtinen. Toiminnantarkastaja: Elsa Lehtonen. Varatoiminnantarkastaja: Aino Manninen.

 

TIEDUSTELUT:

Aikuisten ja nuorten (yli 13 v.) toiminta:

  • Mari Wiklund (6. dan, puheenjohtaja, toiminnanjohtaja): mari [at] finnaiki.fi

Junioritoiminta (7-12-vuotiaat):

  • Pekka Sipilä (2. dan, juniorivastaava, varapuheenjohtaja): pekka [at] finnaiki.fi, puh: 040-544 3991

 

Finn-Aiki löytyy myös Facebookista ja X:stä.

Seuran kotisivut on uudistanut Axel Wiklund. Logon on suunnitellut Marja Eskonmaa ja esitteen Pekka Sipilä.

Seuran y-tunnus on 2459350-9 ja rekisterinumero 181.149.